MA Studies > Fashion communication > Fashion communication alumnus > Myrthe Nijboer

Myrthe Nijboer

Alumnus
Veel van de theorievorming over merken is zo'n vijftien tot twintig jaar geleden ontstaan, in een totaal andere context dan nu. De wereld functioneerde anders; mensen reageerden anders, en merken speelden een wezenlijk andere rol dan thans en dan ze in de toekomst zullen spelen. Dat wordt niet alleen veroorzaakt door de veranderende context maar ook door veranderingen bij de mens zelf. Vrijwel niets is gelijk met vijftien tot twintig jaar geleden: de wereld is chaotischer, dynamischer, onveiliger, 'kleiner', vuiler, sneller, drukker, zakelijker en pluriformer geworden.
We zijn meer dan ooit gericht op succes. Succes op alle mogelijk vlakken. Was succes eerder een begrip wat louter op het werkvlak toegepast werd, in de huidige maatschappij willen we succes op veel meer vlakken. In ons complexe leven moeten werk, carriere, sport, vrienden, zelfontwikkeling en entertainment allemaal met elkaar in balans worden gebracht. We willen graag succesvol zijn in het hele plaatje. We zijn allemaal op zoek naar 'the key to succes'.

De sleutel tot succes is een interessant concept, maar de echte 'key to succes' zal helaas nooit uitgevonden worden. Ik zeg helaas, maar is het niet zo dat we door het ontbreken van deze sleutel op zoek blijven naar nieuwe dingen. En dat dit juist zorgt voor fantastistische ideeen? Ik ben van mening dat het leven met de sleutel veel minder boeiend zou zijn en vermaak me met het feit dat er zoveel mensen schrijven over de 'gevonden' sleutel tot succes.
Ik wil hiermee absoluut niet zeggen dat dit waardeloze informatie is. Het is altijd hulpzaam om dit soort 'tips' door te nemen, maar ik ben van mening dat er niet een bepaalde vorm is waar een dergelijke sleutel in gegoten kan worden. Een dergelijke sleutel ziet er voor iedere individu totaal anders uit.

Hoe kan deze sleutel er in de mode uitzien?
Om hier meer over te weten te komen wil ik ingaan op de rol van het moderne merk in onze 'nieuwe economie' en de zogenoemde 'fast moving consumers'. Hierbij zal het begrip 'branding' ook zeker ter sprake komen.

Door middel van een publicatie wil ik mijn publiek op lichte mate na laten denken over het concept 'succes'. Laat ze nadenken over wat succes eigenlijk is. Hoe hier op verschillende vlakken over gedacht wordt. Dit door middel van het belichten van de
. (punt), ?vraagteken) en de !(uitroepteken). Door het gebruik van woord en beeld wil ik een breed beeld geven. Dit ook door andere mensen aan het woord (of natuurlijk beeld) te laten. Over het geheel verwacht ik een cynisch-kritische noot te gebruiken.
How branded are you?

Back